Kdybyste někdo měl při pečení vánočního cukroví a občasném ochutnávání už přeslazenou pusu, posílám recept na slanou změnu :)
ingredience:
500 g hladké mouky
500 g kysaného zelí
150 g vepřového sádla
150 g anglické slaniny
trochu pepře
půl lžičky soli
lžička mletého kmínu
Vše smíchám dohromady a v ruce vytvaruji placky. Peču na pečicím papíře na 180° lehce do růžova. Ještě teplé jsou snad nejlepší !!
Na sudové zelí už jsem nikde nenarazila ani nepamatuju. Kdyz jsem byla malá, mívala ho naše zelinářka. Pamatuju dodnes na ten soudek s dřevěnou puklicí, co stál u pultu..... Dnes kupuju v sáčku v obchodě. I to je dobré, to musím uznat. Do placek ho dávám jen s trochou šťávy, aby nebylo těsto příliš řídké.
U nás je dnes zima a hlavně hodně větrno. Z procházky jsme přišli vymrzlí, tak teplé placky přišly vhod.
Mějte krásný víkend!
Petra
Peti, zelí manžel nakládá vlastní, a tak moc děkuji za recept. Placky určitě udělám!
OdpovědětVymazatMěj hezký den, Helena
Helenko, tak z domácího zelí budou ještě o to lepší! Taky se na něj chystám, už dlouho dobu, ale ještě jsem se k tomu nedokopala :)
VymazatMěj se krásně!
Petra