čtvrtek 7. prosince 2017

Šneci z listového těsta......



........u nás hrají prim. Kdybych jich upekla trojitou dávku, nezbyde do druhého dne ani jediný. Dají se jíst k pivu, vínu a nebo i jen tak.

 Recept:

2 balíčky listového těsta (já kupuji už vyválené)
kečup
šunka
30% sýr vcelku
koření na americké brambory
1 vajíčko

Listové těsto nechám chvilinku z lednice povolit. Pak ho rozvinu a potřu kečupem, pokladu plátky šunky, posypu nahrubo nastrouhaným sýrem a zavinu. Roládku nakrájím na cca 1,5 cm silné plátky, dám na plech s pečicím papírem, potřu rozšlehaným vejcem a nakonec okořením špetkou koření. V troubě je peču na 180°C dokud nezezlátnou.



Zkoušeli jsme už několik variací: s nivou, s anglickou slaninou, s grilovacím kořením...... a vždy byly šmakózní. 
Nechte si chutnat :)

Hezký den přeje
Petra



4 komentáře:

  1. Tak dnes ještě jednou... A musím souhlasit - dobrota veliká, spousta možností, nikdy nezbude ani drobeček!
    V poslední době je dělám i z kynutého těsta na pizzu.
    Hezký den, Peti! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, díky za tip, z těsta na pizzu je vyzkouším příště. To musí být taky dobrota!
      Měj se krásně!
      Petra

      Vymazat
  2. Peťo, šneci jsou rychlá dobrůtka. Taky je děláme.

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za návštěvu blogu i milé komentáře, kterých si velmi vážím.
Mějte se krásně, Petra