Tuhle lahvinku jsme dostali s manželem od syna k Vánocům. A přišel čas ji otevřít, na zahřátí, večer, po pěkně vymrzlé procházce :)
No, vlastně to ani není nic, co bych za normálních okolností psala na blog, ale ten špunt, ta zátka, ta se mi moc líbila :)
Řekněte sami, není pěkná?
Co vy, dáte si, když se vrátíte zmrzlí domů, třeba po pěkné túře, na zahřátí voňavý svařák, horkou medovinu a nebo dobrý čaj?
Petra
♡
No, vlastně to ani není nic, co bych za normálních okolností psala na blog, ale ten špunt, ta zátka, ta se mi moc líbila :)
Řekněte sami, není pěkná?
Co vy, dáte si, když se vrátíte zmrzlí domů, třeba po pěkné túře, na zahřátí voňavý svařák, horkou medovinu a nebo dobrý čaj?
Petra
♡
Peti, špuntík je opravdu kouzelný! vytvořila si i moc hezké aranže, krásný příspěvek!
OdpovědětVymazatTyhle zimní nápoje mám moc ráda, snad jen grog nemusím. Ráda si dám i skleničku portského, to mě v létě ani nenapadne...
Tak si tu zimu hezky užijeme, že!
Příjemný večer přeji, Helena
Helenko, portské jsem nepila už leta letoucí..... ohříváš si ho?
VymazatJinak grog taky nemusím, rum používám asi jen do krému na pečení :)
Měj prima dny, Petra
Petro, hezké fotky :-). Medovinu mám taky ráda, ale když se vracíme z výletu, tak si dáváme vždycky rum. Většinou Božkov (muž nezapře, že je z Plzně ;-)), ale nepohrdneme i těmi opravdovými, třtinovými. Je už to taková naše tradice - prostě panák rumu = ukončení výletu. Já si pak ale dělám i ten horký čaj (ale já si vařím čaje v podstatě pořád)
OdpovědětVymazatJá jsem, Stáni, taky čajová. Celoročně, i v horkém létě :) Ale na to zahřátí si dávám svařáček :)
VymazatTen váš český výraz "svařák" sa mi hrozne páči:-). Po slovensky je to varené víno, ale podľa mňa to vôbec neznie tak skvelo ako svařák. Pri zimných lyžovačkách a túrach naprosto nepostrádateľná vec na zahriatie :-).
OdpovědětVymazatMoni, vidíš, to mě ani nenapadlo, že vy tenhle výraz nemáte :) U nás oficiálně zní svařené víno. Ale asi každý používá termín svařák :)
OdpovědětVymazatMěj prima dny, Petra
Ano, je nádherná! Tu bych nevyhodila :) A tuto medovinu jsme už také měli, koupenou na vánočních trzích v Brně :) Ale nejlepší je stejně vždy tam, venku, horká, před Vánoci! :) Ale svařák si děláme celou zimu, stejně jako grog :)
OdpovědětVymazatZuzi, přesně. U stánku chutná tak nějak víc 😁 Ta adventní atmosféra s námi dělá divy ;)
VymazatZuzi, měj prima dny. Petra
Petro,
OdpovědětVymazatkapka medu a vývrtka je opravdu vyladěná :-)
My jsme také dostali medovinu, ale ještě se příznám, že jsme jí neotevřeli .
Možná po nějaké zimní procházce ;-)
Láhev je totiž tak dekorativní, že je mi to až líto vypít obsah.
Já tedy v zimně piji nejraději na zahřátí čaj, ale v období adventu mám ráda i punč, svařák, svařený džus,....
Měj krásné lednové dny !
Ilonko, svařený džus neznám. Přidává se tam nějaký alkohol?
VymazatMěj prima dny, Petra
Hezká zátka!
OdpovědětVymazatAbych pravdu řekla, tak na zahřátí bych nepohrdla svařákem, horkou medovinou, punčem i grog by mi přišel vhod.
Néééé vším najednou :-). To nebo to nebo ono.
Hezký den!
Hanka :-)
Hani, já kromě grogu beru taky vše :)
VymazatMěj prima dny, Petra
Když se vracím z ledových procházek, zahřeje nás nejvíce hrnek dobrého svařeného vína, manžela občas grog, ten já nerada, ale co milujeme oba dva je červený vinný punč. A horkou medovinu vždy na jarmarcích!
OdpovědětVymazatÁla
Alenko, my ty jarmarky taky většinou absolvujeme s něčím horkým v kelímku. A tam to i nějak lépe chutná :)
VymazatMěj prima dny, Petra
Péti, to je krásný špunt. Já nepiju svařené víno, mám ho ráda přírodně :-) anebo portské, to miluju. Měj se krásně.
OdpovědětVymazatMarti, portské jsem neměla už strašné dlouho..... že bych ho zase okusila? :)
VymazatMěj prima dny, Petra
Peti, mě ten špunt také zaujal, je fakt hezký :) A máš to moc hezky nafocené! Na zahřátí si dávám čaj, hlavně černý, ten mám nejraději :) Pěkné lednové dny, M.
OdpovědětVymazatMaruško, moc děkuju :)
VymazatČaj mám taky ráda, piju jo i v létě, ráno, odpoledne, večer.... prostě pořád :)
Měj prima dny, Petra
Péťo, špunt je super a k lahvince se krásně hodí. Když se vrátíme z procházky ráda si dávám punč a letos jsem objevila Bombardino. To mi také moc chutnalo. :o)
OdpovědětVymazatPřeji příjemný týden. D.
Dášo, Bombardino mi něco říká, ale ještě jsem ho/to nechutnala. Tak jdu kouknout na net, co že to vlastně je :)
VymazatMěj prima dny, Petra
Som prepitý, som prejuchaný... potěší mne talíř polévky.
OdpovědětVymazatMám ráda na zahřátí punč z prvorepublikové kuchařky s recepty "s ohledem k poměrům poválečným" Naprostá lahůdka, kterou děláme přes zimu a nic šizeného.
OdpovědětVymazatDle množství použitých surovin, ale nevím, jak by recept vypadal, pokud by se žádný ohled na poválečnou dobu nebral :-)
Romana
Medovina je mňam.
OdpovědětVymazatJen za mě je lepší studená.
Ten špunt je skvostný, ty včeličky prostě vyhodit nejde ;-).
Peti to je přímo nádherný špunt a tvé fotky také.
OdpovědětVymazatU nás vede čajík, vlastně v tomto obdobi ho piju neustále 😉.. Krásné dny ti přeji.Z🖤
Péti,to je pěkný včeličkový špunt.Když příjdu domů z procházky,ráda si dám teplý čaj nebo horkou polévku.V tomto počasí u nás vede čaj,jakýkoli.Tobě přeju krásné dny.Marťa.
OdpovědětVymazatPeťko, u nás vede zázvorový čaj s citronem a medem nebo masala :-)
OdpovědětVymazatDostala jsem od Ježíška domácí zázvorovici. Ta má říz!!:-D
OdpovědětVymazatPřeji příjemný večer.:-)