Moc vás zdravím, přátelé.
Sladkého mlsání už bylo během Vánoc dost, Silvestr u nás pojede na slané vlně. Klasické chlebíčky moc neděláme, ale třeba sýrovou roládu, zelné placky nebo vaječnou tlačenku, na tom si pochutnáme. A právě na vaječnou tlačenku vám nesu recept. S tou kupovanou se chuťově nedá srovnávat. A je naprosto rychlá, víc než 20 minut vám příprava nezabere.
Nálev Moravanky slejte, ale nevyhazujte. Doplňte ho vodou na objem 3 dcl a pak rozdělte na dvě poloviny. V jedné povařte kostičku Masoxu do rozpuštění. Druhou polovinu přiveďte k varu, vypněte, vsypte sáček želatiny a pečlivě míchejte, aby se rozpustila. Po té obě tekutiny promíchejte.
Cibulky i okurky z Moravanky pokrájejte na menší kousky, feferonku vyndejte, tu potřebovat nebudeme. Do mísy dejte pokrájenou zeleninu, na kostičky nakrájená vejce i salám, přidejte i majonézu. Zamíchejte. Vlijte ještě teplé tekutiny, promíchejte a dejte do vhodné nádoby vystlané fólií, např. do formy na srnčí hřbet. Vaječná tlačenka tuhne poměrně rychle, stačí 3 hodinky ideálně v lednici.
A to je vše ツ
Letos budeme trávit Silvestra doma, asi jako většina lidí téhle republiky. Pro nás to není až taková změna, většinu Silvestrů posledních let trávíme doma. Nejen proto, že máme psy, pro které bývají novoroční petardy nepříjemným zážitkem a ač ti naši nepropadají panice, stejně je v tom nechceme nechat samotné, jeden nikdy neví.... A zároveň ani nevyhledáváme společenské juchání na silvestrovských zábavách. Raději posedíme se sousedy nebo přáteli doma se sklenkou vína.
A co vy, jak vítáte obyčejně příchod nového roku?
Mějte prima dny,
Petra