........u nás hrají prim. Kdybych jich upekla trojitou dávku, nezbyde do druhého dne ani jediný. Dají se jíst k pivu, vínu a nebo i jen tak.
Recept:
2 balíčky listového těsta (já kupuji už vyválené)
kečup
šunka
30% sýr vcelku
koření na americké brambory
1 vajíčko
Listové těsto nechám chvilinku z lednice povolit. Pak ho rozvinu a potřu kečupem, pokladu plátky šunky, posypu nahrubo nastrouhaným sýrem a zavinu. Roládku nakrájím na cca 1,5 cm silné plátky, dám na plech s pečicím papírem, potřu rozšlehaným vejcem a nakonec okořením špetkou koření. V troubě je peču na 180°C dokud nezezlátnou.
Zkoušeli jsme už několik variací: s nivou, s anglickou slaninou, s grilovacím kořením...... a vždy byly šmakózní.
Nechte si chutnat :)
Hezký den přeje
Petra
Tak dnes ještě jednou... A musím souhlasit - dobrota veliká, spousta možností, nikdy nezbude ani drobeček!
OdpovědětVymazatV poslední době je dělám i z kynutého těsta na pizzu.
Hezký den, Peti! Helena
Helenko, díky za tip, z těsta na pizzu je vyzkouším příště. To musí být taky dobrota!
VymazatMěj se krásně!
Petra
Peťo, šneci jsou rychlá dobrůtka. Taky je děláme.
OdpovědětVymazatViď, tyhle jednoduché rychlovky jsou nejlepší :)
VymazatPetra