Krásný večer, přátelé, moc vás všechny zdravím.
Dnes jdu za vámi s receptem na čokoládový dezert. Ten nám původně přinesla k ochutnání synova přítelkyně a protože se nám s ním trefila do chutě, jeho recept se u nás zabydlel. Recept pochází ze Spojených států a určitě ho najdete na mnoha anglicky psaných webech. Viděla jsem ho i doplněný pekanovými ořechy v polevě. A jak na něj?
ingredience:
těsto:
255 g hladké mouky
200 g cukru krupice
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sody
5 lžic kakaa
230 g másla
1 hrnek horké vody
200 g zakysané smetany
2 vejce
1 lžíce vanilkového extraktu
poleva (ganache):
250 ml smetany
250 g čokolády na vaření - u nás vede ta z Lidlu :)
Troubu si zapněte na 180°C. Než se ohřeje, připravte si těsto: smíchejte v míse mouku, cukr, sůl a sodu. Vedle v rendlíčku si rozpuste máslo, přidejte kakao, dobře zamíchejte. Pak přidejte vařící vodu a nechte cca 30 vteřin povařit. Tuto tekutou směs nalijte do sypké a pečlivě promíchejte. Přidejte vejce, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. Po vymíchání těsta ho vylejte na plech s pečicím papírem a dejte na cca 20 minut péct. Klasicky špejlí zkontrolujte, že není těsto na konci pečení syrové.
Než se vám ale upeče, můžete si připravit polevu: smetanu přiveďte k varu, sundejte z plotýnky, nalámejte do ní čokoládu a při častém míchání ji nechte rozpustit.
Pak už teplou polevu nalijte na teplou buchtu, rozetřete ji a nechte vše dobře vychladit.
Dezert je jiný, než naše české nadýchané buchty na plech. Ale skvělý. Je hutný, vlhký, vláčný, přitom měkký. A je výrazně čokoládový. No aby ne :o) Tak jestli se do něj někdy pustíte, ať vám chutná!
Mějte prima dny a opatrujte se.
Petra
Tak to vypadá lákavě, miluju čokoládové dezerty:-) přeju krásný týden.
OdpovědětVymazatHani, i ty měj prima dny, Petra
Vymazatúplně se mi sbíhají sliny :) myslím, že to brzy zkusíme!
OdpovědětVymazatZdraví Marie
Maruško, tak ať se povede a chutná :)
VymazatMám čokoládové dezerty ráda. Tady podle fotky vypsdá i to těsto jakoby krémově.
OdpovědětVymazatHezký den
Úplně krémové není, spíš takové hutné. Ale měkké :)
VymazatPeti, to musím vyzkoušet. Adam miluje čoko dezerty :o)
OdpovědětVymazatDěkuji za recept a přeji jen hezké a zdravé dny, Helena
Helenko, tak ať chutná i u vás :)
VymazatTo bych mohla zkusit. Vypadá to moc dobře !
OdpovědětVymazatPěkný den !
Hanka
Hani, a je i naprosto jednoduchý na přípravu :)
VymazatMňam,tak to musí byť veľká dobrota :-)
OdpovědětVymazatPekné dni, pá
A.
Adi, to byla :)
VymazatČokoládu miluji, už jenom čtení receptu mi působí explozi chutí! :)
OdpovědětVymazatI já jsem "čokoládomil" :o)
VymazatBudu se opakovat po Janince, čokoládu miluju! :) Vypadá to skvěle :) Mohla bych to zkusit upéct s bráchou a babičkou (brácha je na pečení šikovný)...
OdpovědětVymazatRezzy, je to fakt jednoduché. Tenhle dezert zvládne i naprostý začátečník :)
VymazatRecept na vylepšení momentální nálady👍
OdpovědětVymazatPřesně tak :)
VymazatPetro, vypadá to tedy luxusně. Určitě ho udělám, kluci milujou vše s čokoládou. Na nervy určitě super. Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Čokoládový zklame málolkoho :)
VymazatŘekla bych, že 99,99 procent všech přítomných má problém odtrhnout oči od obrazovky, ti ostatní trucují :)))
OdpovědětVymazatTrucování je pro malé děti. A nebo dietáře, tam to chápu :o)
VymazatRecept vypadá dobře, kombinaci smetany a čokolády miluji :)
OdpovědětVymazatHi hi, to já taky. Ach ta má kila, pak :o)
VymazatTak tenhle recept opisuji,tmavá dezerty miluji.
OdpovědětVymazatUž teď se mi sbíhají sliny.
Hezký večer Petro a díky
Jitko, tak jestli se do něj pustíš, tak ať chutná :)
VymazatMěj prima dny, Petra
Péti, ten vypadá teda moc chutně, až se mi zbíhají sliny. Měj pěkný den.
OdpovědětVymazatMarti, byl mooooc dobrý :)
VymazatI tobě prima dny, Petra
Já ho nevidím, nevidím, nevidím !!!! Až přetrhnu cílovou pásku s odhozenými kily, pak se určitě něčím dobrým odměním :-))).
OdpovědětVymazatAlenko, přeji ti pevnou vůli. Já ji zatím moc nenašla :o)
Vymazat