neděle 10. února 2019

Krasopsaní

Ahoj, moc vás všechny zdravím :)

V sobotu dopoledne jsem se vrátila na pár chvil zase do školy. K písance ☺️. Ráda chodím na různé kurzy, myslím tedy rukodělné, vyráběcí. Ale to už asi víte. A díky tomu, že bydlím ve větším městě, není problém si tu čas od času nějaký zajímavý najít :) A tuhle sobotu jsem byla na dalším. Tentokrát to bylo Akvarelové krasopsaní u paní Blanky v Kreativním světě na Koterovské ulici v Plzni.  Takže..... samozřejmě do školních lavic jsem nezasedla, ale písanku jsme dostali a psali :) Devět žen a paní lektorka. Ale překvapilo mě, že prý občas i nějaký ten muž přijde :) 








Bylo to bezva dopoledne. Něco jsme se v krasopísmu naučili, skvěle se pobavili a přitom byli i chvilky, že by "naši třídu" paní lektorce leckterá paní učitelka záviděla. Při tom největším soustředění na naše dílko bylo takové ticho, že by i ten pověstný špendlík při dopadu na zem byl slyšet  😉

V psaní mám co dohánět, ale o to mi snad ani nešlo. Na kurzy chodím proto, abych si vyzkoušela nové věci, techniky, které mě zajímají. Něco z toho v životě upotřebím víc, něco míň. Ale jsou to mé chvilky, kdy prostě dělám něco pro sebe. Někdo chodí na kosmetiku, někdo do posilovny, někdo rád leze po kopcích..... já ráda tvořím a na kurzech se učím :)


A co vy, jak jste prožili víkend? 

Mějte prima dny, 
Petra




30 komentářů:

  1. Jé, Péťo, to by mě taky bavilo, kdysi brali např. do spořitelny pracovníky, kteří uměli psát krasopisně, neb zápisy do vkladní knížky, že?
    Pěkně jste se s kolegyněmi zabavily.
    Posílám pozdrav Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, já vzpomínám na mého dědečka. Byl to elegantní pán, vzdělaný člověk narozený za první republiky. Opravdový gentleman. A ten uměl nádherně psát. Ovládal kaligrafii. To byla radost se mu pod ruku dívat..... Ale jsem ráda, že se to zase vrací, že je zájem o hezké písmo a nemusí to být přímo kaligrafie.
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  2. Pěti, tak to ti schvalují.Není nad to, si aspoň občas utrhnout kus času jen a jen pro sebe a je jedno, čím jej vyplníme. Pokud při ohlédnutí zpět je nám dobře tam uvnitř a usmiváme se i navenek, byla to skvělá investice do sebe.
    Tak ať i další dny tě jenom těší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, přesně tak. Ta chvilka pro sebe je důležitá. Nejen práce, rodina, domácnost..... Svojí rodinu miluju, ale ráda si od ní i odpočinu :) A když je k tomu navíc ještě nějaká zajímavá činnost, tak pro mě o to líp :)
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  3. Já moc výtvarně zdatná nejsem - jsem spíš na ty kopce :-). Vývarné kursy jsem absolvovala snad jen dva - kdysi dávno (myslím ještě na gymplu) kurs drhání a asi před deseti lety kurs teabag foldingu. Nedrhala už jsem hrozně dávno, myslím, že už jsem většinu uzlů zapomněla, ale z čajových přebalů občas něco složím (většinou to pak používám na vánoční přáníčka).
    Ten kurs krasopsaní bych potřebovala - mám neúpravné písmo a přitom se mi to krásné tak líbí...
    Hezký nedělní večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, já píšu leta letoucí tiskace. Vlastně už od školy. Jako projektant jsem prostě psací vůbec nepoužívala. Přitom jsem nepsala zas tak špatně. Ale ruka to nějak zapomněla :o)
      Tak mi ten kurz zaujal :) Ono je asi jedno, co si najdeme, každý to, co ho baví. I kdyby to mělo být lenošení. Ale mít nějaký čas jen pro sebe...
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  4. To je super, to by mě bavilo. Teď jsi mi připomněla, že mám doma knihu Krasopsaní:-)
    Víkend fuč...včera jsem byla v Německu na výletě, dneska jsem hlídala marodící Lolinku a pak odpočívala. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, koukala jsem, kolik je takových knih na trhu, krasopis je teď asi populární :)
      Držím palce, ať je Lolinka brzo fit!
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  5. Peti,
    krásny kurz si absolvovala, to by sa aj mne páčilo. Ja som si pred pár dňami kúpila kniku o kaligrafii, je krásna, a už som sa do nej aj ponorila... :-)
    Náš víkend bol v lese na snežienkach a druhý deň sme mali návštevu. Pekný víkend.
    Maj sa pekne, pá
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adi, a je ta knížka přínosná? Já zatím žádnou nemám, ani jsem si žádnou neprohlížela. Lektorka nám to na kurzu přímo ukazovala a nevím, jestli bych to bez ukázky nebo alespoň videa zvládla :o)
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  6. Nádhera :) Krasopsaní se mi taky hrozně líbí a ráda bych se to naučila :) Jen jestli bych zvládla být takhle šikovná, to netuším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ano :) S nápovědou a ukázkou od paní lektorky to nebylo těžké. Prozradí postup, fígle :)
      Přeji prima dny, Petra

      Vymazat
  7. Tak tohle by mě taky bavilo :-) psaní jsem ve školy měla vždycky ráda :-)
    Krásný týden, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, je to takový návrat k základnějším dovednostem, viď?!
      A člověk u toho neskutečně zrelaxuje...
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  8. Peti, nádhera! Muselo to být moc hezké dopoledne. Myslím (i podle jiných), že jsem psala dost úhledně, teď vidím, jak se rukou píše méně a méně a ona těžkne a neposlouchá... U nás píše asi nejlépe Adam, to souvisí s jeho výtvarnou a grafickou prací.
    Víkend jsme měli dost pracovní, ale stihli jsme zajít s kamarády na víno :o)
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, takže prima víkend to byl i u vás, viď?!
      No, i mně právě ruka ztěžkla. Píšu vlastně jen tiskace a tak jsem si to psací chtěla oprášit :)
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  9. Takový kurz by mne určitě taky bavil.
    Víkend jsem měla spíš domácí. Ošatila jsem jednu loutku, která na naši pohádku potřebovala pozměnit šat a včera odpoledne jsem se šla projít a loutku jsem do divadélka donesla. Jinak jsem dělala, co den přinesl.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, takže pohodové dny, viď?! Tak to má být. Užít si to, co den přinese :)
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  10. Och, Peťka, ani netušíš ako veľmi rozumiem Tvojim slovám. Ako keby si hovorila aj za mňa :-).

    OdpovědětVymazat
  11. Takový kurz by mě/nás bavil. S krasopsaním se teď zabývá dcera- sešity, obaly, nadpisy. A Ježíšek přinesl i pomůcky :-)
    Víkend byl u mě lenošivý- holčičí povídání s dcerou, procházky s psinou, nějaké šití a křížkování a dala jsem se (konečně) na sestavování mého rodokmenu :-)
    Hezké dny přeji, Romana

    OdpovědětVymazat
  12. Péti, to je krásný kurz. Já bych to teda se svojí příšerně vypsanou rukou nezvládla, ale ty jsi psala moc krásně. A chápu, proč máš potřebu, já se taky ráda učím novým věcem. Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak tohle mě vždycky lákalo, Peťo. Sama jsem si dřív vymýšlela různá ozdobná písma, ale na kurzu jsem nikdy nebyla. Musel to být úžasný relax.
    Jindra

    OdpovědětVymazat
  14. Tak tohle by mne moc bavilo a v dobrém ti ty možnosti závidím, hned bych se kurzu zúčastnila. I já ráda poznávám něco nového, je to vždy zpestření života.
    A víkend? V sobotu jsem tvořila u šicího stroje a v neděli jsme si zajeli do kina :o).
    Péťo měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  15. Péti,to je krása,moc pěkný kurz.Jak píšeme míň a míň "rukou"tak mám někdy pocit,že už to nejde tak jako dřív.Líbí se mi,že absolvuješ takové pěkné kreativní kurzy,že něco děláš pro sebe.U nás nic takového není,škoda,taky bych ráda zkusila něco nového.Včera jsem se byla projít,byl u nás hezký,celkem teplý den.V sobotu jsem si dělala doma,to je taky potřeba.Víkend vždy velmi rychle uteče a máme tu zase začátek nového týdne.Přeju Ti moc hezké dny.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  16. Příjemně strávený čas a to se počítá.
    Byla jsem o víkendu na oslavě narozenin mého synovce, ukazoval mi žákovskou knížku, samé jedničky, ale co mne doslova knokautovalo, to bylo písmo. Na vysvědčení samé jedničky , je mu dvanáct a písemný projev doslova tragický. Škoda, že se dnes už nevěnuje tolik času písemnému projevu, myslím, že je to zásadní chyba dnešní doby.

    OdpovědětVymazat
  17. Péťo, paní Blanka se loni stala mojí novou zákaznicí a uvidím, jak se zboží bude prodávat, zda budeme dále pokračovat. Je to neuvěřitelně energická paní a překvapilo mne i povídání o její rodině. Ten svět je ale malej. .o) Musím pochválit Tvé psaní, je nádherné, jde Ti vše na co sáhneš. Já mám pocit, že nic nestíhám jak jsem stále na cestách, na kosmetiku už dávno nechodím, na masáž se chystám dlouho. Ale vím, že je to výmluva, že by se to dalo zvládnout. Musím si ten čas pro sebe také najít a naučit se víc odpočívat.
    Přeji Ti krásné dny plné úžasného tvoření. D.

    OdpovědětVymazat
  18. To je kráásné krasopsaní. To bych chtěla umět. :-D Nádherné věci.

    OdpovědětVymazat
  19. Také moc ráda navštěvuji různé kurzy.To lechtání okolo žaludku,že se naučím neznámé prostě miluju.😉
    Kurz krasopísma musel být úžasný zážitek...
    A náš víkend.. sluníčko v zádech a kultura k tomu. Opravdu jsme si užili odpočinek. Peti mej se moc krásně.Z🖤

    OdpovědětVymazat
  20. Petí, s kurzy ti velmi rozumím. Je to mnohdy balzám na duši, jakoby člověku narostla i křídla. Rozšíří to obzory, potěší človíčka. Shodou okolností jsem si nedávno koupila knihu "Kouzlo kaligrafie". Jedním dechem jsem ji přečetla, užívala si každou každičkou stránku knihy, každé každičké písmenko... koupila si speciální pero (k těm co již mám :o)), nové inkousty a začala tvořit. Radost byla nezměrná.
    Užívej si, kochej se, nabíjej se! Je to krása.
    Katka

    OdpovědětVymazat
  21. Krasopsaní to je snad můj sen. Jako dítě jsem si své vlastní krasopísmo vymýšlela. Na takový kurz bych se taky ráda podívala.
    Krásné psaní vzniklo!
    Z.

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za návštěvu blogu i milé komentáře, kterých si velmi vážím.
Mějte se krásně, Petra