středa 30. května 2018

Sousedské setkání II.

V zimě, před Vánoci, jsme se se sousedkou domluvili, že uspořádáme pro naší ulici setkání sousedů. Že už nás nebaví, jak se jen míjíme v autech a mávneme na pozdrav. Akce se tenkrát opravdu povedla a já jsem tu o ní psala i příspěvek, tady je.
 
Tento víkend jsme měli pokračování. Naše další setkání se tentokrát neslo pod hlavičkou plzeňské akce Evropský den sousedů, kterou město pořádá od roku 2014. V sobotu nebyla naše ulice jediná, kde si večer spolu sousedé sedli. Přihlášeno bylo celkem 58 ulic, setkání pořádala i komunitní centra a v neděli se konaly sousedské procházky - komentované procházky zajímavými místy jednotlivých čtvrtí města.




Večeře naší ulice byla opět skvělá. Z osmi domů přišli sousedé tentokrát ze sedmi, celkem se nás sešlo 25. To už je slušné číslo, co říkáte?!

Opět bylo co pít a jíst, každý přinesl něco jiného, tak jsme to měli i jako takový degustační večírek. I pro děti byla nějaká ta laskomina, na ně jsme nemohli zapomenout :) Od města jsme navíc dostali poukázku na nákup v hodnotě 400,- a pár plechovek piva. Chlapi se pak ještě domluvili a koupili si malý soudek, aby měli točené. A protože se tohle vše nedalo za jediný večer sníst a vypít, sešli jsme se nakonec ještě jednou, v neděli na oběd.

Je opravdu fajn, mít sousedy jako máme my. S některými máme opravdu kamarádský vztah, s ostatními víc než slušný. Nemáme v ulici nikoho, s kým by byly potíže. Moc si toho všichni vážíme, v takové ulici se pak prostě žije báječně.

Fotek pro vás mám jen pár......přeci jenom, ne každý touží po tom, aby byl někde na netu zveřejňován.
Aby nebyl příspěvek na fotky tak chudý, posílám vám pár kousků i z naší zahrady.....krásně to postupně vše roste a rozkvétá....





Sluníčko sklánějící se k západu nám umí s rostlinami krásně čarovat.

Už jsem dala ven i téměř všechny rostliny, co máme běžně doma....palma to má vyloženě ráda, ta má své letní místo na terase. Slunných dnů si užíváme prostě všichni.

Mějte se krásně a děkuji za vaší návštěvu i komentáře. Vždy mě moc potěší.

Petra



16 komentářů:

  1. Peti, to máte velké štěstí, že máte dobré sousedy, to je dnes skoro vzácnost.
    Pěkný den. Míša

    OdpovědětVymazat
  2. To je hezká akce a zřejmě z toho bude milá tradice. My bydlíme v paneláku, ale štěstí na sousedy máme taky. A postupně jsem u nás vytvořili tradici vánočního přípitku na schodech - sejdeme se v mezipatře, někdo přinese vaječňák, někdo cukroví, připijeme si na "šťastné a veselé", chvíli popovídáme... Je to fajn. Takže věřím, že vaše akce s posezením musela být taky moc příjemná...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takže taky tradice sousedských setkání :) Prima sousedé, to je výhra....
      Stáňo, měj se krásně. Petra

      Vymazat
  3. Mať dobré susedské vzťahy je úžasná vec a takýmito stretnutiami sa určite utužia ešte viac. A v dnešnej dobe to vôbec nie je až taká samozrejmosť, skôr svetlá výnimka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž by nám to tak zůstalo :) Ale děláme pro to vše :)
      Moni, krásný den ti přeji, Petra

      Vymazat
  4. Péti, dobří sousedé to je dar. Když se máš na koho obrátit v případě potřeby. My se v ulici moc neznáme, bydlíme tady pět let přesto, když je zapotřebí, obracíme se na sebe a pomůžeme si. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  5. Peti, už k prvnímu setkání jsem psala, že to je opravdu dar. V naší ulici je 10 domů, těžko říct, kolik by se nás sešlo. A popravdě, se dvěma soudy bych k jednomu stolu určitě nezasedla. Naštěstí ti nejbližší jsou super, moc si vzájemného přátelství vážíme a hýčkáme ho. Třeba včera večer - sektem s jahodou :o)
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sekt s jahodami už jsem neměla několik let ☺ Teda teď jsem na něj fakt dostala chuť 😀
      Helenko, měj krásné dny.

      Vymazat
  6. Taková setkání jsou milá. Mě ale zaujalo hlavně všechno to jídlo. :-) My se s většinou sousedů z ulice pořád ještě neznáme a některé jsem ještě ani nepotkala. Držíme se spíš doma, vídáme se hlavně s rodinou.
    Rostlinky ti kvetou nádherně, radost pohledět!
    Zdravím tě a přeji krásné dny. Pa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, v některých domech žijí třeba "mladí i stáří", prostě dvě rodiny, tak každý když něco přinesl, byly toho kupy 😊
      Měj se hezky, Petra

      Vymazat
  7. Peťo, to je krásná akce a je skvělé, kolik se vás sešlo. Naše ulice je Polní a to doslova a máme jen pár sousedů, a to doslova :o), kteří mají vchod do této ulice. Ostatní sousedé mají vchody od hlavní silnice. A také obdivuji, že jste si udělali všichni čas na tuto akci. Dát dohromady 7 domků z 8 je super. Fakt.
    Tak ať se i podobná setkání vydaří.
    Měj krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, název ulice Polní je super, snad vám i nadále zůstane klidnou ulicí bez velkého provozu. Toho si člověk cení, viď?!!
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  8. Vynikající myšlenka dotažená do nádherného konce.
    Něco takové by se mi moc líbilo u nás v osadě, ale bojím se, že věkově je to malér.
    Je zde propastný rozdíl, buď hodně staří lidé, kteří už odmítají něco měnit a v klidu si to dožijí anebo hodně mladí, kteří se zavřou za ploty z tújí a žijí si své životy a chtějí klid.
    Každopádně velký dík za milou sondu do míst, kde to jde.

    OdpovědětVymazat
  9. Peti sousedy ti trošku závidím 😊,ale moc přeji.
    U nás to tak bohužel není.Ale jinak máme úžasné lidi ve vesnici.A setkáváme se při různých příležitostech .Ale ta vaše je přímo úžasná. Krásný víkend ti přeji.Z ❤

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za návštěvu blogu i milé komentáře, kterých si velmi vážím.
Mějte se krásně, Petra