pondělí 11. března 2019

Strom z karneolu


Krásný den vám všem!

Jak už jsem předesílala minule, pustila jsem se do výroby stromu z minerálů číslo 2. Ač jsem si už při prvním říkala, že se pokusím vybrat minerály podle jejich léčebné síly, podle jejich magie, opět jsem si vybrala jen a jen pocitově. Asi to jinak neumím.  Minerál mě musí oslovit sám :o)


To, co minerál karneol umí, jsem si dohledala, až když byl strom hotový. Tady je výňatek ze stránek Nefertitis :
Léčebné využití: předchází kožním onemocněním, zastavuje krvácení z nosu a pomáhá při všech nemocech spojených s krví, univerzální ochrana zdraví, dodává sílu a vitalitu, zvyšuje plodnost, léčí frigiditu a impotenci, artritidu, revmatismus, kosti a šlachy, neurózy a deprese. 
Vlastnosti: projektivní kámen, přiřazen planetě Slunce a elementu ohně. Je to stabilizující kámen s vysokou energií, dodává odvahu, klid, trpělivost a harmonii, pozitivní pohled na život, motivuje k úspěchu nejen při podnikání, tiší vztek, žárlivost, závist a zášť, rozptyluje deprese a negativní myšlenky, dodává výřečnost a potlačuje strach mluvit na veřejnosti, posiluje sebedůvěru, ochraňuje před útoky jiných osob, posiluje astrální vidění, navozuje klidný spánek, zahání noční můry. Povzbuzuje sexuální aktivitu a odstraňuje závislosti všeho druhu. Aktivuje kořenovou čakru. 
Užití: klid, odvaha, sebedůvěra, výřečnost, ochrana, léčení 
Barvy: červený, červenooranžový, jednolitý nebo bíle páskovaný 
Naleziště: Skotsko, Brazílie, USA, Botswana, Uruguay, ČR, Slovensko


Na vyplétání stromů života se mi líbí to, že je každý jiný. I kdybych tisíckrát chtěla, neudělám dva stejné. Každý je jedinečný, svým tvarem, členěním, krásou kamene. To, jak bude vypadat, se vlastně ukáže až na konci. Nemám žádný plán, vzor.... Strom mi roste pod rukama sám, jeho kořeny i větve se mi tvoří tak nějak intuitivně. Strom prostě roste sám....
Zajímavé je i to, jak ho vnímám já. Neumím si ho otočit. Mohla bych si ho zavěsit i obráceně, technika výroby to umožňuje, nemá žádnou horší nebo rubovou stranu. Ale mě strom rostl právě takhle, doleva. Proč nevím :) Ale asi to tak má být....


Karneolový strom je větší, než ten minulý, je vpletený do obruče pr. cca 20 cm. Tak nějak tuším, že ještě jeden udělám.....


Mějte prima dny,
Petra


PS: jak jste přežili větrný víkend? Neodfouklo vás to? U nás živel řádil o 106.... ložnici máme v podkroví a já při každém náporu větru slyšela, jak nám krov pracuje.... Ale naštěstí jsme vše přestáli bez úhony.





39 komentářů:

  1. Péťo, už vidím až na strom zasvítí sluníčko a bude zářit, takhle mi připomíná podzim, ale se slunečními paprsky by mohl být západ slunce, dej vědět :o).
    Jinak u nás fučí, leje a před chvílí padaly malé krupky na parapet v kuchyni. Psa by nevyhnal, doufám, že do odpoledne vše ustane.
    Měj se moc hezky. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, máš pravdu, ranní sluníčko strom krásně prozáří. Asi i proto jsou mi ty poloprůhledné minerály sympatičtější. Jsou takové živé :)
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  2. Péti, to je nádhera. Moc krásné. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, moc děkuju, už visí v kuchyňském okně :)
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  3. Peti, tak ten tedy je, brala bych ho hned, stromy miluju.Úplně ho vidím v našem obýváku ;-).Fakt máš cit pro tohle tvoření.
    U nás je dnes apríl, už bylo všechno včetně sněhu, slunce, větru, deště..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuju moc za tvoje slova :)
      Jinak u nás se to taky pořád střídá. Už aby tu bylo to pravé jaro :)
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  4. Péťo je nádherný a musím napsat, žes mě inspirovala. Hned jsem si minerály objednala...teď už jen čekám až přijdou a stromeček si také vyzkouším..tento se ti moc povedl! Měj se moc krásně. Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, tak to jsem ráda :o) Tohle mě na blozích baví. Že se vzájemně inspirujeme, předáváme zkušenosti, tipy. Tohle je prostě bezva komunita :)
      Jinak doporučuju si k práci vzít drobnější kombinačky, nejlépe dvoje, jestli je máš. Od tahání a napínání drátů jen rukama pak bolí prsty...
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  5. Petruško!
    Tvoje stromy jsou tak nádherné, miluju stromy, bez listů se dají pozorovat jejich nádherné tvary, s listy, na jaře, na podzim- zkrátka stromy...a ty Tvoje s kamínky, nikdy jsem tak krásné neviděla. Budu se těšit na další- myslím, že budou, protože je tvoříš nádherně...

    P.S. Větrný víkend- ach...dnes bych se už ráda vyspala- už u nás dvě noci řádí vichřice a do toho sněhová bouře...a vypadlý proud...ale zatím jsme to přežili beze škod...

    Měj se moc hezky Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, moc děkuju :)
      U nás proud šel. Jen lampy v celé čtvrti nesvítily. To bylo jak za starých časů. Jen ponocný chyběl. Ale kdo by ho do takového nečasu vyháněl :o)
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  6. Peti, je nádherný ... Má svoje čaro. dokonalú kompozíciu, rozloženie v kruhu ... Máš veľký cit s ktorým tvoríš krásne veci ...
    Vetrisko bol v noci aj u nás ... závany vetra šľahali hustý dážď do okien, plechy na susedovom dome búchali, našťastie sa udržali na mieste ... Prežili sme v draví, napodiv aj s elektrinou ...
    Peti, prajem ti krásne dni ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, u nás až tolik nepršelo. Jen ten vítr... ten byl opravdu silný.
      A moc děkuju za pochvalu :)
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  7. Péťo, tak ten nemá chybu, je opravdu nádherný. Je vidět, že máš cit pro detail a úžasnou fantazii.
    Vítr se právě teď utišil, ale dvě noci za sebou příšerně řádil, nedalo se ani usnout. Také jsem slyšela spoustu zvuků v podkroví a bála se, aby nám neuletěla střecha.
    Přeji Ti pohodové dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já přemýšlela, že půjdu spát dolů, na gauč :o) Ne kvůli hluku od větru, ale kvůli praskání krovu :o)
      No naštěstí vše vydrželo... :)
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  8. Krása!!! Jemná, něžná, křehká i pevná, jiskřivá i klidná... A ty kořeny! Krásné dny Peti!

    OdpovědětVymazat
  9. Je překrásný, Peťo! Jsi neuvěřitelně tvůrčí typ a věcičky, které vytváříš jsou velmi originální. Stromy mám moc ráda a z tohohle čiší neuvěřitelná energie.
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindřiško, moc ti děkuju :) Možná je to proto, že mě to opravdu baví :) To se dělá hned lépe :)
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  10. Wow. Ten je tak krásný... A ty jsi neuvěřitelně šikovná.

    OdpovědětVymazat
  11. Opäť tlieskam tvojej šikovnosti a umeleckému cíteniu, ktorý je zjavný. Zvyknem si kupovať náramky z minerálov a pri výbere sa riadim čisto len intuíciou, pretože v živote nič nie je náhodné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Intuice, to je přesně ono. On si nás ten správný minerál sám přitáhne, viď?!
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  12. Peti jak už jsem ti psala..ten je tak úžasný.
    Sluníčkový.❤️. Pohled na něj neskutečně dobíjí baterky.
    A u nás na větrné hůrce fučí téměř pořád,ale teď to bylo opravdu hustý. Probdila jsem celičkou noc a hlídala pomyslně co se dalo...ale zvládli jsme to bez škod. Přeji ti krásné a poklidné dny.Z🖤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeničko, ty zvuky jsou až hrůzostrašné, viď. Občas někne něco bouchne, praskne, člověk čeká, kdy něco povolí, odletí. Ještě že už tolik nefouká. Vítr a bouřku mám ze všeho nejméně ráda.
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  13. Nejdu do kamenů až tak do nitra, jak ty popisuješ, tak dalece jsem se neposunula.
    Ovšem na tom tvém bych vypíchla tu paletu barevnosti, která je nesmírně přívětivá, teplá a jsou to barvy, která já skutečně mohu ! Jsi šikulka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simčo, moc děkuju. Já i tentokrát vybrala jen pocitově. Ale zajímalo mě, co umí :)
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  14. Peti,
    strom je nádherný, verím, že Ti prinesie veľa pozitívnej enrgie, lebo tú si do neho vložila :-)
    Nádhera.
    U nás fučí už tretí deň, zatiaľ bez úhony...
    Pekné dni,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adi, moc děkuju :)
      Snad už se to brzo utiší...
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  15. Úžasný stromeček! Z něj ta energie přímo září! Romana

    OdpovědětVymazat
  16. Krásné dílo. Prostě to umíš!
    Oproti jiným já musím napsat, že my tady jsme byli tak nějak ušetření velkým nárazům větru. Foukalo-to ano, ale zase až tak děsivé to nebylo, bez el.proudu jsme nebyli. Spíš se zděšením jsme pak viděli v televizi tu spoušť, kterou někde vítr natropil. No, abych to nezakřikla- ještě se má větrné počasí vrátit.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, držím pěsti, ať se vám to i tentokrát vyhne. A i nám :o)
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  17. Peti, ten vítr jsme ve zdraví přežili, ale strašně jsem se bála. Přestěhovala jsem se z ložnice do obýváku, tam ten vítr nebyl tak moc slyšet, ale stejně jsem neusnula až do pěti ráno. Ale jak jsem dnes poslouchala telku, zase se to na nás žene, prý ještě silněji než v neděli. Tak to jsou vahlídky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květko, to snad ne, já myslela, že u z máme to nejhorší za sebou. No, snad se meteorologové pro tentokrát spletou.
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  18. Obdivuji nejen tvou práci, Peti, ale i to, co si o ní napsala. To je tvorba opravdu srdcem! Strom je moc krásný!
    Nedávno jsem vybírala náramky z polodrahokamů jako dárek, šla jsem pocitově, po vzhledu, po tom, co by se obdarované hodilo a nosila to. Až po zaplacení jsem se ptala, co jsem si to vlastně koupila - kameny by měly fungovat přesně proti těm obdržím, kterými obdarovaná trpí. Někdy to srdce a cit bohatě stačí... jen motej dál!
    Měj se moc hezky, Helena

    PS: fučelo děsně, ale vše OK, jen hrozný strach - Terka byla v letadle z Londýna...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak to věřím, že jsi nebyla v klidu ani trochu... Spojení letadla a vichru není dobrá kombinace. Předpokládám, že let proběhl dobře, i když to s cestujícími muselo pořádně houpat.
      Měj prima dny, Petra

      Vymazat
  19. Ten je tak nádherný, snad ještě hezčí než ten minulý. Barva minerálů mě doslova uchvátila, rezavá, ohnivá... :) Jsi moc šikovná.
    Jinak u nás krom hrozného větru sněžilo, padaly kroupy a vypadla elektrika. Polomů je také dost. Ale ta spoušť, jakou ukazovali v televizi, nás naštěstí minula.

    OdpovědětVymazat
  20. Jedním slovem - KRÁSA NESMÍRNÁ.
    Mám pár náramků a vždy jsem si je vybírala jenom očima, zjistila jsem, že se neustále přikláním k podobným, tak nějak vnitřně to tam je.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  21. Hezký den Petruš strom je nádherný kdybych měla tvé schopnosti jsem velmi bohatá, nemyslím fizycky,ale duševně.Přeji další takto nádherná díla máš srdce umělce a neocenitelnou schopnosti tvořit hezké věci.Alča

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za návštěvu blogu i milé komentáře, kterých si velmi vážím.
Mějte se krásně, Petra