pátek 14. srpna 2020

Opět po roce

Krásný den vám všem, moc vás zdravím!


Rok jsem tu nebyla. Jeden rok a 2 měsíce. Za tu dobu se toho hodně stalo, i když v lidském životě je to jako nic:

1. Stala se ze mě blondýna. Já, se svými kaštanovými vlasy jsem se nechala odbarvit na nechutnou žlutou. No samozřejmě, že to nebyl úmysl. Snad nepochopení u kadeřnice. Dneska už mám to, co jsem původně chtěla, tzn. své tmavé vlasy se světlými melíry a konce světlejší. Ale tenkrát jsem to obrečela, co vám budu povídat.

2. Zhubla jsem 6 kilo. Už to bylo potřeba. Při mé výšce 170 cm jsem měla se svými 82 kily daleko k dokonalosti. Našla jsem si nutričního terapeuta, sestavil mi jídelníček a bylo to. Kilíčka šla dolů, paráda! Ale štíhlá čtyřicátnice ze mě není. V době koronavirové jsem nějak polevila ve čtvrtročním úsilí a těch krásných šest kilo mám zpět. Ach jo. Asi začnu znova :)

3. Začala jsem studovat dálkově VŠ. Mám za sebou úspěšně první ročník. A moc doufám, že se povedou i ty další. Přiznám se, že jsem si myslela, že to bude jednodušší. Objem učiva je neskutečný, oproti denním studentům v jednotlivých předmětech žádné úlevy nemáme, stejné učivo, stejné zápočty, stejné zkoušky. Snad jen to, že máme jen nejnutnější množství předmětů. Denní studenti jich mají pár na víc, na volitelný výběr. Každopádně se mi studium líbí, je to zajímavé, baví mě to. To učení po večerech před zkouškami tedy už tolik ne☺️.

4. ..... 5. ..... 6. .... bylo toho víc, ale to třeba někdy jindy.

Když už píšu v nadpisu "Opět po roce", tak i my se přesně po roce vrátili na týdenní dovolenou na jih Čech, k řece Lužnici, blízko města Bechyně. A právě z tohoto malebného městečka mám pro vás pár fotek:

Starobylé uličky, selské baroko..... radost pohledět.

V klášterní zahradě.

Kostel sv. Matěje s vyhlídkovou věží.
Za vyhlídkovou arkádou se nachází jedna zajímavost: historický byt věžníka. Byl rozdělen na dvě místnosti. V jedné bydlel, v té druhé se vstupním schodištěm choval kozu :). Zajímavé je i to, že pokladna vyhlídky je až nahoře. Paní pokladní tak několikrát denně musí šlapat tam a zpět. 

Na bechyňském náměstí.

Severně od Bechyně je na Šibeničním vrchu neobarokní vodojem. 

O kus dál je pak další, tentokrát věžový vodojem Senožaty. Oba vodojemy už nejsou funkční, ale stavby jsou to pozoruhodné.

Ale zpátky ještě do Bechyně..... Takový je výhled z věže na náměstí. Cukrárnu na fotce mohu doporučit, zákusek s kávou byl na jedničku. To se pak fakt nedá hubnout :)

Podzámčí za Lužnicí

Zámek Bechyně

Františkánský klášter

Věž Kohoutek

Zámek Bechyně


V Bechyni jsme strávili jedno odpoledne a den před tím jsme absolvovali prohlídku zámku. Jinak jsme bydleli u řeky o pár kilometrů proti proudu, kde byl v noci slyšet jen jez a obloha byla tak tmavá, že by se člověk hvězd nedopočítal. Klid, příroda, paráda! Jela nás tam "tlupa" 17 lidí, tak ani přes den nuda nehrozila. I ty dva studené a deštivé dny minulého týdne jsme tam přečkali bez úhony. Po snídani jsme si nařídili odpočinek a vstávali jsme až k obědu. To se mi léta nepovedlo :) Prostě dovolená na jedničku. 

Doufám, že jste i vy měli celý ten rok, co jsem tu nebyla, pěkný, a že si v klidu užíváte druhou polovinu léta. 

Těším se zase někdy tady na blogu na shledanou.

                                                                                           Petra




26 komentářů:

  1. Peti, hrozně ráda tě tady vidím!
    Je jasné, že jeden rok přinese hromadu změn a událostí! Gratuluji k odvaze (a nemyslím ty vlasy) a moc ti přeji úspěchy v životě i ve studiu.
    Děkuji za krásné fotky Bechyně a přeji pohodové dny! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc ti děkuji za krásné přivítání. Blog už mi začal opravdu chybět. A stejně tak i lidé z ostatních blogů :)
      Měj prima dny. Petra

      Vymazat
  2. Milá Petro, také vítej zpět !
    Víš, že jsem si na tebe během roku několikrát vzpomněla ?
    Ale, já na tom nejsem o moc lépe, protože na blogu jsem nedala příspěvek od Nového roku :-o
    Bohužel tento rok byl/ je pro nás hodně náročný, .....a tak stále vstřebáváme změny, které u nás nastaly!
    Dovolená už také proběhla, tak věřím, že už nás čeká více pozitivních a usměvavých dní !
    P.S. Mimochodem vím, že jsem stále dlužnicí, ale nějak jsem ještě nevymyslela, co by tě potěšilo ?! :-o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, moc ráda tě tu vidím. Určitě mi nic nedlužíš :) Sice nevím, co se u vás stalo, ale doufám, že se dostane vše brzy do normálu a bude víc dní veselých než smutných.
      Petra

      Vymazat
  3. Milá Petro, jsem moc ráda že jste zase zpět. Váš blog mi moc chyběl. Přeji Vám ať se Vám daří. Květa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květko, ráda vás tu vidím :) A děkuji za milé řádky :)
      Mějte prima dny. Petra

      Vymazat
  4. Ani nevíte, jak jsem ráda, že jste zpět! jeden z nejhezčích a super inspirativních blogů....měla jsem velký strach, že je něco moc špatně, tož snad ne...díky za návrat!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nelly, trochu se červenám :) Taková pochvala, opravdu moc děkuju. A těším se, že se tu zase virtuálně potkáme. Přeji prima dny. Petra

      Vymazat
  5. Petro, i já jsem ráda, že jsi zase zpátky :). A máš můj obdiv, že jsi se pustila do studia.
    Fotky z dovolené jsou moc pěkné, v Bechyni jsem ještě nebyla, tak jsem se s tebou ráda prošla.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Staňo, moc tě zdravím :) Bechyně je pěkná. Malinká, ale pár dní v jejich lázních bych si uměla představit.
      Měj prima den. Petra

      Vymazat
  6. Péti, já tě tady moc ráda vidím, často jsem na tebe myslela. Chápu, že na blog nebyl při takových velkých životních změnách asi čas. Držím palce ve studiu. Měj pěkný víkend a ještě jednou, jsem ráda, že jsi zase tady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, moc děkuju, že ses přišla na tenhle blog zase podívat. Je to fakt milé, že ani po roce lidi nezapomněli. Fakt mě takové řádky od vás všech moc těší.
      Měj prima den. Petra

      Vymazat
  7. No sláva! Vrátila ses ! Chyběl a jsi tady. Mám Tvůj blog ráda a říkala jsem si, kde to děvče je ?
    Je tady je zpátky! Gratuluji Ti k rozhodnutí ke studiu. Seš dobrá !
    A fotky z Bechyně parádní.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. Vítej zpátky po tak dlouhatánské době.Super,jsi odvážná,že jsi se pustila do studia,tak ať se v něm daří. Fotečky nádherné,je tam krásně.

    OdpovědětVymazat
  9. Náhodou jsem nahlídla a obdivuji. Pustit se do studia. Držím palce. A i to hubnutí je úspěch, i když člověk nabere, ale tak povedlo se jednou... Dovolená podle fotek a tvého vypravování byla určitě suprová.

    OdpovědětVymazat
  10. Dekuji za zastaveni na mem blogu .Doufam ze studie budou uspesne , take dekuji za vyborny typ na vylet.Doufam ze se pristi rok dostaneme do cech a pisi si Bechyni jako jedno z mist ktere musime navstivit.Jednou jsem dostala radu od jedne pani jak drzet vahu pod kontrolou ,nevim jestli to pomuze kazdemu ale u me to funguje .Jist jen do 5-6 hodiny odpoledni a potom uz nic az do rana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ella, díky za tip, zkusím to. Jestli tedy do té téměř půlnoci, co si chodím lehnout, neumřu hlady. Já se znám 😁

      Vymazat
  11. Ahoj Péti, jsem ráda, že jsi zpět, Tvůj blog mi tu moc chyběl. Je hodně inspirativní a plný nádherných fotografií. Příkladem jsou nádherné fotky z Bechyně. My tam letos také byli a moc se mi zde líbí.
    Obdivuji Tě, že jsi se dala na studia, držím pěsti a přeji hodně úspěchů.
    Těším se na další příspěvek. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, moc ti děkuju :) A těším se, že se zase budeme "potkávat" :)

      Vymazat
  12. Toho dobrého poskromnu.
    Často jsem si na tebe vzpomněla, na tvé fotky, na tvůj pohled na svět. A přiznám se, vše mi chybělo.¨
    Zrovna nedávno jsem o tobě psala na jednom blogu, jak moc jste si podobné, jak nádherné fotky fotíte a můžete si dovolit být úsporní ve větách.
    Jsem moc ráda, že jsi zdravá a našla jsi cestu zpátky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simčo, ani nevíš, jak moc si tvého komentáře vážím. Opravdu. A víš, že i já jsem si na tebe x krát vzpomněla? Říkala jsem si, zda už máš postaveno :) A ta tvoje zahrada ....jo nádhera...Těším se zase na tvoje články. Jsem tu zpět ráda :) Děkuji ti :)

      Vymazat
  13. Ahoj Péti,jsem ráda,že jsi opět tady!Často jsem nakukovala a říkala si,kde ta Péťa je.No teda s tou školou,klobouk dolů a palec nahoru!Hrozně mi chyběly tvoje fotky,příspěvky,recepty,takže hurá,jsem ráda,že ses nám vrátila.S tím hubnutím to mám stejně,nahoru,dolů,nu co už s tím,snaha se cení.Fotky z Bechyně jsou moc pěkné,ještě jsem tam nebyla,měli jste parádní dovču.Tak držím palečky ve škole a zase se těším na písmenka.Pa pa Marťa.

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za návštěvu blogu i milé komentáře, kterých si velmi vážím.
Mějte se krásně, Petra