pondělí 12. března 2018

Fotografická výzva 7 dní, 7 fotografií

Koncem února vyhlásila Dáša blogerskou fotografickou výzvu 7 dní - 7 fotografií. Nápad se mi moc líbil a tak jsem neváhala a svoji účast jsem přislíbila. Fotky jsou tu:



pondělí, 5.3.2018 
Krmím sýkorky, vrabce, kosáky. Krmím ptáčky. Opravdu krmím ptáčky? Na semínka nám začala chodit i veverka. Už jsem ji tu neviděla několik let, tak mě to potěšilo.





úterý, 6.3.2018 
Na šumavské Kvildě se zima fakt nevzdává......tady bude sníh snad ještě v červnu. Ale rampouchy jsou krásné. Hned jsem si vzpomněla, jak jsme je jako děti cucaly místo lízátek.....zmrzlé pusy jsme od nich měly, ale i když byly bez příchuti a cukru, chutnaly tak nějak božsky. To kouzlo vzácnosti, kdy se nám podařilo "ulovit" rampouch třeba jen jednou za zimu a nebo taky ani to ne, zafungovalo tak úžasně, že bychom ho v tom okamžiku nevyměnily ani za to pravé lízátko. Měli jste to taky tak?





středa, 7.3.2018 
Maják u severního moře...... tak ne, není to samozřejmě maják, i když při stavbě této plzeňské pivovarské vodárenské věže se u zmíněných majáků stavitelé inspirovali. Prý byla věž po dostavení na počátku 20. století vybavena i světlometem a otočným zrcadlem. 
Je krásná. Opravdu se mi moc líbí.




čtvrtek, 8.3.2018 
U nás je stále pošmourno. Sluníčko nikde, ale ptáci štěbetají jako o závod. U sousedů si už vrabci okukují místo pro hnízdo. Pravidelně jim zalézají škvírou pod okapem k dřevěné pozednici a rok co rok tak několikrát za sezónu vyvádějí mláďata. Letos už tam začali nalétávat. Je úžasné je pozorovat.
Naše budky pro sýkorky jsou zatím opuštěné. Já vím, je ještě čas. Ale už se těším na ten cvrkot, až se v nich zabydlí.....
 



pátek, 9.3.2018 
Nejen já se těším na jaro. Cestou z práce jsem  vyfotila okno jedné místní školy. Vidíte ten muškát? Takový obřík!
Přesně po měsíci jsem zasadila do květníčků nařízkované muškáty já. Kořínky už za tu dobu ve vodě stihly pustit, tak zahradničení začalo. Vytáhla jsem i pítko pro ptáky. Kdyby je při těch jarních námluvách přepadla žízeň a nebo se chtěli před svým nastávajícím trochu občerstvit koupelí :)
  




sobota, 10.3.2018 
Páteční nákupy nemusím. Všude spoustu lidí, každý chvátá..... Ale nějak víkend přežít musíme a tím pádem nakoupit taky. Vyrazila jsem tedy raději v sobotu, hned ráno. To ten nákup pak stihnu za polovinu času. A tentokrát jsem si to nepříjemné zásobovací martýrium zpříjemnila návštěvou Pepca a Jysku. Dva polštářky a svíčka, co voní po čerstvě vypraném prádle a bavlně. Úžasné!!! A za pár korun....




neděle, 11.3.2018 
Nedělní odpoledne bylo skvostné. Lepší zakončení týdne jsme si snad nemohli přát. Celé odpoledne venku, chvilka i na terase při kávě jen v tričku. Tolik měsíců jsme to museli oželet! 
A k tomu pudinkový desert....no měli jsme se jako v ráji :)



Dášo, moc díky za výzvu, byl to skvělý nápad!

Doufám, že i týden vás všech byl plný pěkných okamžiků.
Mějte se krásně!

Petra


38 komentářů:

  1. Petro, moc se mi líbil tvůj "Týden v obraze" a dostala mne veverka v krmítku.
    Krásné dny a ten pudingový desert, hm, ten bych si také dala :o).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ali, díky moc za pochvalu :) Veveruška byla nádherná, snad budu mít štěstí a uvidím ji znovu. Před lety jich tu bylo víc, ale poslední roky nic. Až tato. Tak jsem ráda, že se vrátili.
      Měj se krásně, Petra

      Vymazat
  2. Tvé fotografie jsou moc krásné, Péťo :o). Nevím, jestli se mi víc líbí roztomilá veveruška, ledové krápníky nebo originální ptačí budky! Ty jsou moc nápadité :o. Hezké pondělí přeji. ZaZa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zazi, moc děkuju :) Ta veverka byla fakt skvělá, vydržela v budce docela dlouho. Přidala jsem jí tam pak i vlašské ořechy a zmizely. Tak snad si je vzala ona.
      Měj se moc hezky, Petra

      Vymazat
  3. Opravdu moc krásné fotografie! Veverka je boží :-) a rampouch jsem neviděla, ani nepamatuju. Ale nejvíc mě zaujaly ty ptačí budky. Tvořila jsi, nebo se dají takto sehnat? Fakt super. ;-)
    Měj se fajn. Pa. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dý, moc díky za pochvalu. Budky jsme tvořili s manželem. On je vyrobil a já pak ubrouskovou technikou a kreslením odekorovala :) Už se moc těším, až budou zabydlené :)
      Měj se krásně, Petra

      Vymazat
    2. Tak to já se taky těším. :-) Doufám, že tu pak ukážeš foto nových obyvatel.
      Hezký den přeji!

      Vymazat
  4. Milá Petro, děkuji za komentář u mne, Charlínek je bichon frisé, bišonek a dostala jsem ho jako dárek, den poté, co jsem musela nechat uspat Kesynku, nemocnou moc a po chlapečkovi, který odešel dva měsíce před ní. Je to rarášek. Tvůj týden je krásný, moc pěkné fotky. Veveru jsem neviděla ani nepamauji a ledové "lízátko" taky ne. Musím si Tvůj blog večer přečíst... ještě jej neznám. Měj se krásně Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, i já děkuju za návštěvu zde. Pro bílé malé pejsky mám slabost. Sama mám totiž dva boloňáčky, jsou to mé psí lásky. A tvůj Charlínek je opravdu rozkošný. A i když vím, že tvé předchozí pejsky nenahradí, určitě ti svojí společností bude přinášet radost každý den :)
      Ať se daří, Petra

      Vymazat
  5. Péťo, krásný týden. Moc hezké. A ta veverka! A v sobotu jsi krásně nakoupila. Kochala jsem se u tebe. Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě jsem zapomněla, na rampouchy si vzpomínám, byly velmi chutné a ten maják je fakt moc krásný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, moc děkuju. Tu veverku stále vyhlížím, ale je to o štěstí a náhodě. Od té doby už jsem ji neviděla.
      Měj se, ahoj, Petra

      Vymazat
  7. Povedlo se Ti to! Fakt jo. Nevím, které fotce dát přednost. Ale ta veveruška - ta si je!!!!
    Tak ať máš i další dny jen takhle pěkné.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, i mě ta veverka dostala....to bylo opravdu štěstí ji takto vyfotit.
      Měj se krásně, Petra

      Vymazat
  8. Peti, tleskám! Krásně zdokumentovaný týden! Jsem po večeři a moc se mi líbí ten váš včerejší dezert :o)
    Měj příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc děkuju za pochvalu :) I tvůj týden byl báječný!
      Krásné dny, Petra

      Vymazat
  9. Petro diky za komentář ☺I já zavítala na návštěvu a koukám,že je u Vás v krmítkách rušno😉A ty rampouchy jasně, jako děti jsme je cucaly také😉Letos sice mrzlo,ale rampouchy jsem neviděla:-(A ten pudink,dala bych si říct!Krásné březnové dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, u nás jsem rampouch neviděla už dlouho. A asi bych ho ani dětem cucat nenechala - jsme z města, to by nebyl tak pěkný a čistý. Ale na Kvildě, to je jiná....tam je to čistá příroda :)
      Měj se moc hezky, Petra

      Vymazat
  10. Veverka a kroupy :o), proč kroupy? Vlastně rampouchy, naše mladší když byla malá nemohla si vzpomenout a tak moc chtěla abych je nepřehlédla....takže kroupy ...
    Krásný týden to byl a s jarem bude spousta dalších. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to je úžasné, jak si děti umí některá slova přetvořit. Mé děti jsou už velké, ale občas vzpomínáme jaký měly svůj vůastní slovník :)
      Krásný den, Petra

      Vymazat
  11. Peťka, majstrovské fotky a skvelý komentár ku každej. Veľmi vydarené. A nechápem ako sa ti podarilo zachytiť tú veverku v krmítku. To musela byť blesková akcia :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, děkuju za tvá milá slova :)
      Veveruška byla v krmítku docela dlouho. Normálně tam seděla a jedla....louskala semínka slunečnic. Tak byl čas i pro foťák skočit a takto si jí zvěčnit :)
      Měj moc pěkné dny, Petra

      Vymazat
  12. Peti, krásne sa Ti to podarilo. Tie búdky pre sýkorky sú dokonalé. Maj sa krásne. D. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Danko, snad se letos zalíbí i ptáčkům :)
      Krásný den, Petra

      Vymazat
  13. Petro, skvělé fotky! Veverka v krmítku je parádní momentka, která se často nepovede. Rampouchy mě taky dostaly, hned jsem si vzpomněla na dětství a na to, jak přimrzaly k rukavici, když jsem si na nich pochutnávala:-).
    Hezké dny
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Henrietko, budeš se smát, ale víš, že jsem si ten rampouch teď, v dospělosti, znovu ochutnala? :) Prostě jsem se na pár okamžiků vrátila do dětství. Chutnal skvěle :)
      Měj se krásně, Petra

      Vymazat
  14. Petro, moc pěkně zachycený týden ve fotografiích a krásné komentáře.
    Veverka na krmítku je super,
    Jana

    OdpovědětVymazat
  15. Petro, nádherný týden, úžasné fotky. Veverka mne dostala hned po otevření stánky a vtipný komentář k tomu mne pobavil. Rampouchy jsou dokonalé a také mi chutnaly. :o) Maják - věž je zajímavá, ale zaujaly mne i vaše budky, jsou krásné, to se musí sýkorkám bydlet. Líbí se mi pítko pro ptáčky, je parádní. Já si ho loni zapomněla koupit, tak snad letos ho na trzích seženu. Nákupy se Ti podařily a poháry také.
    Výzvu jsi zvládla na výbornou, děkuji že jsi se přidala a přeji příjemný týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, výzva byl opravdu super nápad. Nejdřív jsem si říkala, jetli budu mít vůbec co fotit. A pak jsem nevěděla, kterou fotku zveřejnit a kterou ne :)
      Moc díky, bylo to opravdu prima :)
      Pěkný den, Petra

      Vymazat
  16. Moc pěkné fotky. A díky Dášině výzvě jsem objevila další blog, na který ráda občas kouknu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, děkuji za návštěvu na mém blogu. I já k tobě nakoukla a myslím, že návštěvy budou vzájemné :)
      Měj se moc hezky, Petra

      Vymazat
  17. Krásné fotky. Dáśa měla opravdu fajn nápad.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  18. Tak nevím, někdy mám pocit, že jsem byla jediné dítě, které rampouchy necucalo. Vážně mě to nějak minulo. Přemýšlím, jestli bych to neměla dohnatn:-) I když více než rampouchy mě láká ten nedělní dezert.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alice, teď už bych to nedoháněla, místo rampouchu už pro nás dospěláky doporučuju raději ten dezert a nebo večerní 2 deci vínka....určitě budou chutnat lépe než rampouch :)
      Jinak moc děkuji za navštívení mého blogu i milý komentář :)
      Pěkný den, Petra

      Vymazat

Děkuji vám za návštěvu blogu i milé komentáře, kterých si velmi vážím.
Mějte se krásně, Petra