sobota 30. června 2018

Noc s operou

Dobrý den všem!
Moc vás všechny zdravím po téměř týdenní pauze. Ale jinak to nešlo. Kdo se někdy stěhoval, jistě mi dá zapravdu. Doma bydlíme tedy stále stejně, stěhovali jsme se pracovně  - kanceláře. Ale o nic jednodušší to nebylo. Jen ty stohy papírů.....to je strašné, kolik toho vlastně nashromáždíme. Ale co naplat, jako projektanti s papírem pracujeme, i když dnes už kreslíme jen na počítači. Ale vyřízení stavebního povolení pro klienty, na to množství papírů by vám les nestačil.... desítky stanovisek, vyjádření, žádostí, to se papíry jen kupí. Jsem ráda, že to stěhovací martyrium už máme za sebou. Vraceli jsme se poslední dny domů až večer, "servaní  jako koně". Kromě běžné práce, v které jsme si nemohli dovolit výpadek, jsme vše třídili, balili, nosili v jednom domě 3 patra dolů, nakládali do auta, abychom to převezli do jiné čtvrtě,  jiného domu, a vynesli opět do třetího patra. Schody teď nechci ani vidět ;) Teď už budeme jen dolaďovat..... Sice tedy tápu, co v které skříňce nebo regálu mám, ale to se časem podá. 

Včera večer jsme si ale dopřáli krásné odreagování.  Noc s operou. V plzeňském amfiteatru, ze kterého si možná pamatujete známé folkové Porty, se konal 4. ročník této velkolepé akce. Tentokrát byla na programu Pucciniho Turandot. V předchozích ročnících se představila např. Aida a nebo Carmina Burana.  Letos na téměř 6 tisíc diváků čekalo na 150 účinkujících, kteří předvedli skvělý výkon, samozřejmě nechyběl ani živý orchestr. My do divadla chodíme, máme předplatné, takže opera nás ani tak nemine, ale tyhle kousky v běžném repertoáru nedávají. A navíc, ta atmosféra venkovního velkého amfiteatru, ta se jen tak nevidí. Je báječné, jak taková akce přivede k divadlu i ty lidi, které kamenné divadlo až tak neláká. Mohou přijít oblečení jen tak, jak jsou zvyklí z normálního všedního dne, nikdo neřeší oblek nebo večerní šaty.  Můžou si koupit vstupenku se sezením na lavicích a nebo o něco výše rozprostřít deku na travnatou plochu a při opeře si vychutnávat sklenku vína.  A že jich málo nebylo ;)



Začátek představení byl ve 20.30. Letos se opět i počasí vyvedlo. Bylo teplo, nepršelo, vítr nefoukal.


V bílém stanu vpravo je orchestr.



Během večera se setmělo. Součástí představení byla i ohnivá show .






Titulky v českém jazyce byly promítány na postranní panely, stejně jako záběry na jednotlivé herce, zpěváky.  Což bylo super. Italsky neumím :)


To bylo lidí, že?!!



Představení bylo nádherné! Opravdu se těším na příští rok. Jsem moc zvědavá, jakou operu plzeňské divadlo J. K. Tyla spolu se svými hosty napříště připraví. Já bych si moc přála Prodanou nevěstu. Zřejmě se mi přání nevyplní, ve výběru jsou jiné světové kusy. Ale ta naše "prodanka" by úspěch určitě sklidila veliký. No, uvidíme :)

Mějte se krásně,  užívejte  si první dny prázdnin. 

Petra


19 komentářů:

  1. Péti, určitě skvělý zážitek. Já mám divadlo venku ráda a několikrát jsem byla na hradě na Shakespearových slavnostech. A stěhování je děs. Několikrát za život jsme se stěhovali a jednou jsem se stěhovala i pracovně z jednoho konce Prahy na druhý. Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zajímavé, jak je venkovní atmosféra jiná, viď 😊
      Marti, hezky den. Petra

      Vymazat
  2. Peti, sťhovanie teda naozaj nezávidím ... a ešte na tretie poschodie !!! Ale je to za vami a teraz bude najdôležitejšie zvyknúť si na nové prostredie, možno iné rozloženie zariadenia ... Držím palce ... Opera vonku ... to muselo byť krásne ... teda, na fotkách to tak vypadá ... Pokochala som sa ... Prajem krásnu nedeľu ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauri, zvykáme si. Naštěstí jsme teď na lepší místě. Méně dopravy, hluku a všech neduhů úplného centra. Tady je klid :)
      Měj se moc hezky, Petra

      Vymazat
  3. Tak na takovou venkovní událost bych šla hned, to by se mi také líbilo Péťo.
    Naposledy jsme stěhovali kanceláře z podnájmu v centru města do našeho domu, kde jsme se s mužem usadili již natrvalo. Místo garáže :o), tu jsme nechali postavit vedle domu, nám vznikl prostor, kam se vešli kanceláře dvě. A ta pohoda, že nikam nemusíme jezdit, manžel si může pracovat po večerech a je vlastně doma. Toto rozhodnutí se nám vyplatilo - a to nejenom finančně :o)).
    Krásné dny přeji.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alenko, i tu variantu, že budeme mít kanceláře doma jsme zvažovali. Ale nakonec jsme se rozhodli ještě jezdit.
      Krásný den, Petra

      Vymazat
  4. Určite nezabudnuteľný zážitok. Do divadla chodím veľmi rada, ale takto pod holým nebom som to zatiaľ nezažila. Myslím,že večerná atmosféra dodala predstaveniu magický nádych.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, Moni. Ta atmosféra je naprosto jiná, než v divadle. Jsem ráda, že jsme si představení nenechali ujít. A dozvěděla jsem se, že příští rok bude Nabucco. Už teď se moc těším :)
      Měj krásný den, Petra

      Vymazat
  5. Péťo,představení pod širou oblohou musel být krásný zážitek, určitě hezčí než to stěhování viď :-D.
    Hezká odměna po takové dřině!
    Měj pěkné odpoledne.
    ZaZa

    OdpovědětVymazat
  6. Petro, tak to musela být dokonalá akce, i z těch fotek je ta úžasně výjimečná atmosféra cítit.
    A když i počasí je na objednávku, je to sen...
    Tak ať i další dny plynou v klidu a pohodě, skvěle-letně 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, bylo to krásné....
      Moc ti děkuju. Krásné dny ti přeji. Petra

      Vymazat
  7. Peti, tak to byla dokonalá odměna za tu stěhovací dřinu... Dobře si pamatuji, když jsme stěhovali kancelář.... Přesně jak říkáš, zdá se, že má člověk všechno v počítači, ale skutek... Máte to za sebou, ať se vám na novém místě hezky pracuje.
    Přeji příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Stěhování? Uff...! To jste si tu operu obzvlášť zasloužili. Muselo to být užasné. Kostými a ty "kulisy", všechno to vypadá krásně. A měli jste kliku, že vám vyšlo počasí. My na představení na Kuňce trošku zmokli.
    Přeji krásný večer. Pa.

    OdpovědětVymazat
  9. Určitě hezký zážitek.
    Stěhování nezávidím, to je vždycky trochu hrůza.
    Hezké léto

    OdpovědětVymazat
  10. No, to musela být nádhera!!! Ne to stěhování, ale opera :-)
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za návštěvu blogu i milé komentáře, kterých si velmi vážím.
Mějte se krásně, Petra