pondělí 8. října 2018

Maso na pivu


Všechny vás moc zdravím!

Dneska pro vás nemám fotky hezky naaranžované. Opravdu jsem byla ráda, že jsem "ulovila" dva snímky jen tak obyčejně položeného talíře na stole. A i tak už se mi rodina bouřila :) Večeře totiž často během všedního dne nestíháme jíst společně. Většinou si každý, podle svých časových možností, vezme něco sám. Když pak vařím teplou večeři, což nebývá každý den, rádi si na ni počkají a jíme tak všichni pohromadě. Jakmile je hotová, nemám šanci ji ubránit :)
A co jsme měli dobrého? Maso na pivu. Tentokrát to bylo kuřecí, ale i z vepřového masa je to dobrota.


Pivo piju o dost méně než víno, za celý rok vypiju dohromady možná tak 3 piva. Ale maso na pivu mám ráda. Mají a měly ho rádi i naše děti, takže se toho nebojte, chuť piva na konci není v omáčce cítit. A přitom masu dodá výbornou chuť! A neobávejte se ani kombinace piva a smetany. Výsledek je víc než skvělý.

 ingredience:

1 kg kuřecího nebo vepřového masa
2 střední cibule
2 cdl piva
1 smetana
olej
ocet
sůl, pepř
1 lžíce plnotučné hořčice, může být i kremžská
bujón - možno vynechat

 Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, na ní orestujeme na nudličky nakrájené osolené a opepřené maso. Pak přidáme smetanu, pivo, trošku vody, hořčici a dusíme doměkka. Zahušťovat není nutné.


pivní omáčka

Většinou si jako přílohu uvaříme brambory, tentokrát jsem je zapekla v troubě, ale i s chlebem to je lahodné :)

A co vy? Máte nějaké oblíbené 
 jídlo se zvláštními kombinacemi přísad?

Mějte prima dny.
Petra

17 komentářů:

  1. To je teda mňamka :-)
    My se od léta tak nějak držíme daleko od tučného.....saláty s cizrnou, tuňáky, avokádo apod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ono to občas protnout kouskem něčeho kaloričtějšího na škodu určitě není :)

      Vymazat
  2. Zajímavý recept, na pivu jsem ještě nevařila.
    My jsme měli v sobotu rozlítaný program, takže jsme k večeři volili pomalu pečené kuřecí paličky (http://werka13.blog.cz/1803/pomalu-pecene-kureci-palicky), které se jen strčí do trouby a pak už není nutné se o ně moc starat. A v pátek jsem si k večeři dělala pečenou červenou řepu s kozím sýrem a zálivkou z medu, balzamika a oliv. oleje - to je taky moc dobré.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, koukala jsem na ten tvůj recept, to vypadá skvěle! Vyzkouším ráda :)
      Petra

      Vymazat
  3. Piva-jako takového - se napiju ráda :-). K vaření jsem ho použila snad asi dvakrát, takže zkusím.

    P.s.
    Buchta Raffaello dle Tvého receptu měla u nás úspěch. :-)
    Hezký den, Petro!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Péti, taky občas dělávám maso na pivu. Má výbornou chuť. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  5. Peti, vyzerá to veľmi dobre ... pekný deň prajem L.

    OdpovědětVymazat
  6. Já tedy pivo nepiji, někdy si jen ochutnám od manžela, ale prostě mi nechutná.
    Manželovi dělám buřty na pivu. Je to takové obyčejné, ale moc mu to chutná. Tenhle tvůj recept bych někdy mohla vyzkoušet, aby měl změnu. :-)
    Krásné dny, pa.

    OdpovědětVymazat
  7. Peti, jídlo vypadá skvěle, fotky taky! Neboj, u nás to je stejné, zdržovat focením a nedejbože aranžováním nemám šanci :o)
    Nicméně je jasné, že od Plzně přijde takový recept :o) Ráda vyzkouším!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. To je mňamka,pivo mi nechutná,ale vypadá to fakt dobře.Ale buchtička byla dobrá,jen se zaprášilo.Hezký večer Marťa.

    OdpovědětVymazat
  9. Péťo, vypadá to dobře, určitě vyzkouším, protože už občas nevím, co vařit. Času málo a nápadů ještě míň. :o)
    Na pivu děláme buřty a ty jsou také výborné. Recept je dost známý a kombinace piva a kečupu chutná skvěle.
    Hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá to moc dobře, určitě do budoucna vyzkouším. Dělávám-tedy pokud zbydou- zapékané řízky (klasické v trojobalu o které druhý den už nikdo nestojí).
    Do pekáčku se dá podušená cibule, řízky nakrájené na nudličky a zalije se vše smetanou. Navrch dávám plátky uvařených brambor, nebo bramborovou kaši když zbyde a posypu sýrem. Je to sice kalorická bomba, ale občas hřešit neškodí. Měj se prima, Romana

    OdpovědětVymazat
  11. Zaujímavý recept a nie je ani zložitý, myslím, že s pivom sa nedá nič pokaziť :-). A tie fokty sú náhodou dobré, aj keď len rýchlovky. Prajem všetko dobré.

    OdpovědětVymazat
  12. Já pivo moc ráda nejen vnitřně, ale i k vaření. Moc ráda ho používám pod španělské ptáčky nebo pod roštěnky, nechávám v něm maso přes noc a pak pivo vyvařím, maso je křehčí a nezaměnitelně voní a chutná.

    OdpovědětVymazat
  13. Peti já se normálně piva nedotknu ( myslím nenapiju 😉),ale vepřové na pivu, či špekáčky na pivu máme doma moc rádi. Je pravda, že z kuřecího jsem ještě nedělala.. Ráda vyzkouším.A co se týká kombinací příloh, na to já jsem specialistka..tedy pro mne. Protože mám bezlepka..tak klidně můžu i svíčkovou s rýží 😉😉.. Měj se moc krásně.. a fotky máš úžasné. Z🖤

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za návštěvu blogu i milé komentáře, kterých si velmi vážím.
Mějte se krásně, Petra