Možná se vám v těchto horkých dnech nechce stát u rozpálené pánvičky a smažit kupu bramboráků. Copak pro dva, to má člověk hned. Ale jestli je vás víc a bramboráky zaděláváte v lavoru, protože slýcháte jako já: "mami, udělej jich víc, ať zbydou i k večeři", mám pro vás tip, jak si to zjednodušit a zároveň udělat trochu zdravější, resp. dietnější variantu.
Zadělané bramborákové těsto dejte na pečicím papírem vyložený plech, dejte do trouby na 200°C a pečte cca 15 minut. Po té na placku rozprostřete šunku, srolujte a dejte dopéct do zlatova. Chuť je oproti klasicky smaženým bramborákům trošku jiná a mohu doporučit do této varianty přidat víc česneku i majoránky, ona je v roládě pečené v troubě jejich chuť méně výrazná.
Skvělá je roláda třeba i s uzeným masem nebo s orestovanými kousky
kuřecího nebo vepřového masa s cibulí. Ani vegetariánské verzi se nevyhýbáme,
naplnit se dá téměř čímkoliv. Prostě podle toho, co máte rádi :)
Mějte se prima a užívejte si letní teploty.
Petra
Péťo, tak to vypadá jako velká dobrota :-). Tu větu "udělej jich víc" slýchávám také :-D. To je opravdu vychytávka, kterou jsem dosud neznala. Hned jak budeme doma, tak se na to vrhnu ;-). Díky za dobrý tip!!!
OdpovědětVymazatHned si ho uložím :-).
Měj krásný den!
ZaZa
Ahoj Zazi, ať se povede 😊
VymazatPetra
Páni,tak to je super.Vypadá to báječně a ještě to ušetří dlouhé stání u plotny. Určitě vyzkoušíme.
OdpovědětVymazatPřeji hezký den.
Danča
Času to, Danko, ušetří hodně 😉
VymazatMěj se krásně, Petra
Tak to neznám. Určitě zkusím- už jen pohled na fotky je hodně lákavý.
OdpovědětVymazatDíky za tip!
Hezké dny!
Hanka
Hani, díky :) I tobě pěkný den!
VymazatTaké neznám a vypadá to teda luxusně !
OdpovědětVymazatAž zase budeš Petro roládu péct, asi přijedu ochutnat ;-)
Ilonko, snad ti bude chutnat :)
VymazatSkvělý nápad -zase něco nového.Díky H.
OdpovědětVymazatJá děkuji za návštěvu blogu :)
VymazatHezký den, Petra
Bramboráky máme u nás všichni moc rádi. A nikdy nevíme, kdy máme dost. Proto je tak nerada dělám, protože mi mizí rovnou z pánve a vždycky je jich málo:-). Tohle je skvělá alternativa, kterou bych mohla i bez té šunky:-).
OdpovědětVymazatHenrieta
Henrietko, přesně tak. U nás je to taky na hodiny u sporáku. Takhle je to rychlejší :)
VymazatPeťo, roláda vypadá dost dobře. Zrovna za chvíli jdeme péct bramboráky, ale dnes ty klasické. Moc se na ně těším. Na roládu třeba přijde čas a chuť jindy. :o) Děkuji za tip.
OdpovědětVymazatPřeji krásný večer. D.
Bramboráky má rád snad každý, viď ☺
VymazatDášo, měj se báječně, Petra
Péti, to vypadá luxusně. Dobrý nápad. Díky za tip. Měj se krásně.
OdpovědětVymazatMarti, díky za pochvalu :)
VymazatPěkný den, Petra
Peti, to musí byť dobrota ... a tá vôňa ... mňam ... Maj sa dobre ... L.
OdpovědětVymazatLauri, mě na ni zase přivedly ty tvoje nedávné bramboráky. Dostala jsem na ně chuť, jak jsem viděla tvoji fotku :)
VymazatKrásný den. Petra
Sem je teda nebezpečný chodit v deset hodin večer...:D
OdpovědětVymazatTaky to tak mám 😀 Večer v klidu kouknu na net a prohlédnu si oblíbené blogy a občas mě pak honí mlsná...
VymazatKrásný den, nejen ten dnešní. Petra
Peti to vypadá úžasně.Moc děkuji za tip,ráda vyzkouším.
OdpovědětVymazatKrásné dny ti přeji.Z ❤
Zdeni, i tobě krásné dny. I ten dnešní první letní :)
VymazatTo je moc dobrý nápad, roláda vypadá luxusně, jak říká moje snacha. Růža
OdpovědětVymazatRůženko, a já na ní mám ráda i to, jak se dá plnit pokaždé jinak.....třeba i ogrilovanou cuketou a sýrem, když někdo nechce maso.....
VymazatMej se hezky, Petra
Tak to je super nápad. U pánve se mi opravdu stát nechce, bohatě mi stačí mytí nádobí teplou vodou...
OdpovědětVymazatDíky za tip! Těším se na další.
Přeji krásné dny, pa.
To horko je teď úmorné, viď. Slunovrat se, co se týká teplot, tedy opravdu povedl....
VymazatDý, Mej se krásně, Petra
Mňam, má oslintanou klávesnici, musí to být neskutečná lahůdka.
OdpovědětVymazatMáš neskutečný dar, skvěle fotíš jídlo, vždy.
Simčo, moc děkuji za pochvalu 😊
VymazatTak o bramborákové roládě jsem ještě neslyšela, určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatHezký den, Ilona
Vypadá to zajímavě, ale nevím, jestli bych doma uspěla. U nás jsou nejoblíbenější křupavé opečené kraje (taky dělám bramboráky ve velikosti lívanečků, aby těch krajů měli co nejvíc)
OdpovědětVymazatPeti, tohle moc ráda vyzkouším, i když dnes se postavím k té plotně, Sama jsem navrhla rodině bramboráky s krůtí směsí, je potřeba ty staré ve sklepě spotřebovat. Manžel je snad nastrouhá, slíbil to :o)
OdpovědětVymazatMěj hezkou neděli, Helena
Bramboráky miluju, mám ráda hodně propečené, ale tahle varianta mě nalákala, určitě vyzkouším. Díky za tip ☺
OdpovědětVymazatTo bych si dala zrovna teď:) sbíhají se mi tu sliny.
OdpovědětVymazatHezké léto !!! Eva
To vypadá krásně!
OdpovědětVymazat